Excursies in Berlijn

Berlijn biedt veel aanknopingspunten voor thematische excursies. Wilt u meer leren van en over deze unieke stad, in het kader van een studie- of inspiratiereis of puur uit persoonlijke interesse? Maak dan gebruik van onze deskundige en betrokken begeleiding.   

Excursies Tweede Wereldoorlog - Duurzaamheid - Burgerschap - Gids - Nederlands

Thema's voor een excursie

De excursies op bewustBerlijn.net draaien om de grote maatschappelijke vraagstukken van onze tijd en zijn bedoeld voor bevlogen en leergierige mensen, die willen bijdragen aan een betere samenleving. Dat begint met het beter begrijpen ervan.  Als cultuurmetropool en politiek centrum met een belangrijke historie, biedt Berlijn heel veel mogelijkheden voor thematische en verdiepende excursies rondom langdurige, historische en actuele kwesties in Europa. 

Tweede Wereldoorlog


Cultuur & Erfgoed


Architectuur & Stadsontwikkeling


Special: Tempelhof


Duurzaamheid


Creatief ondernemerschap


Koude Oorlog & Spionage


Burgerschap
Excursie op Maat

In het verleden hebben we met diverse groepen een programma ontwikkeld rondom hun eigen thema. Enkele voorbeelden: 

  • Voor een groep ondernemers hebben we een meerdaags programma ontwikkeld in het thema pioniersgeest. Hierin belichtten we de ondernemersgeest en economische innovaties in Berlijn in verschillende periodes van de afgelopen anderhalve eeuw in een meerdaags, uitgebalanceerd programma.
  • Voor een groep jonge professionals uit de voedingsmiddelenindustrie zijn we op zoek gegaan naar de stedelijke structuren van voedseldistributie, in de verschillende periodes die Berlijn de laatste anderhalf eeuw heeft beleefd.
  • Voor een uitvaartverzekeraar hebben we een tweedaags werkbezoek georganiseerd, waarin we diverse innovatieve initiatieven op het gebied van oudedagsvoorzieningen bezochten en belichtten.
  • Voor een groep Vlaamse restaurant- en hotelhouders zijn we op zoek gegaan naar de food trends in Berlijn - en hebben deze in context geplaatst.
  • Voor een groep Rotterdamse ondernemers hebben we een in een excursie Berlijn door Rotterdamse ogen bekeken  - en andersom. 
  • Ook hebben op maat gemaakte excursies ontwikkeld in de thema's leiderschap, doorstart en identiteit.

U ziet: wij zijn veelzijdig. 


Excursie met Nederlandse gids aanvragen

Komt u met uw gezelschap naar Berlijn voor een leerzame ervaring? Zoekt u inspiratie in deze fenomenale stad? Boek dan een excursie met gids van Berlijn op Maat. Als u meer wilt weten over de vorm en inhoud van de excursie, of vooraf van gedachten wilt wisselen, neem dan eerst contact met ons op. De tabel onderaan deze pagina geeft een indicatie van de kosten van een excursie.

AANVRAAGFORMULIER

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Prijzen

  • Een excursie is een exclusieve service. Naarmate de groep groter wordt, daalt de prijs per persoon.
  • De prijzen in de onderstaande tabel zijn dus inclusief BTW, máár exclusief transportkosten (fietsen, OV-tickets of bus).
  • Tegen een meerprijs kunnen wij aanvullende diensten voor u boeken.

Hoe lang duurt deze excursie?

Een excursie duurt tenminste 2 uur. Dat is de minimale tijd die wij nodig hebben om voldoende van de stad te kunnen laten zien en de nodige inhoudelijke verdieping aan te brengen.