Over Berlijn op Maat

Berlijn op Maat is een initiatief van Peter Bijl en Tom Bergrath. Wij zijn twee culturele ondernemers uit Nederland, die hun hart aan de Duitse hoofdstad hebben verpand. Wij organiseren leerzame en maatschappelijk betrokken activiteiten in Berlijn om Nederlandse en Vlaamse bezoekers te informeren, te inspireren en deze fenomenale stad optimaal te laten ervaren.

Berlijn is een van de meeste fascinerende steden van Europa met heel veel historie en verhalen. Maar deze stad is geen klassieke schoonheid en niet bepaald de meest makkelijkste in de omgang. Een verblijf in deze stad vergt een heldere aanpak en daarom hebben wij 'Berlijn op Maat' opgericht. Wij hebben uiteenlopende vormen ontwikkeld om het verhaal van deze bijzondere stad te vertellen.   ACTIVITEITEN

In de eerste plaats organiseren wij tours, excursies en stadexpedities - in Berlijn en omgeving. Wij richten ons op reisgezelschappen die naast een ontspannen activiteit tijdens hun Berlijn-verblijf ook behoefte hebben aan meer inhoudelijke verdieping. Die verdieping bieden wij in uiteenlopende vormen en niveaus; de verwachtingen en wensen van de deelnemers staan bij ons altijd op de voorgrond.   

Foto - tours van Berlijn op Maat
Foto - excursies van Berlijn op Maat
Foto - workshops van Berlijn op Maat


THEMA'S

Wij werken graag met thema's om uw reis die inhoud te geven, die aansluit bij de interesses van uw gezelschap. Dit zijn thema's als historie, stadsontwikkeling, duurzaamheid, creatief ondernemerschap, cultuurbeleid en burgerschap. Wij nemen deze of ook uw eigen thema op in de routes die wij voor u uitstippelen. 

Wij willen onze gasten actief betrekken en inspireren - door helder de weg te wijzen, licht verteerbare informatie op te dienen en waardevolle geestelijke bagage mee te geven. Zodat uw gezelschap Berlijn verlaat met dat ontzettend mooie gevoel: veel gezien en geleerd te hebben. Dat is waarom we per slot van rekening reizen. 

De afgelopen jaren hebben we honderden kleine en grote groepen begeleid in Berlijn. Op die manier hebben we veel inzicht gekregen in de behoeftes van zeer uiteenlopende groepen. Hiermee ontwikkelen we reisprogramma's met een persoonlijke insteek, die optimaal aansluiten bij de specifieke wensen, verwachtingen en interesses van iedere groep. Ook die van u!