Tour in Berlijn: Sporen van het verleden

Berlijn barst van de historie. In het bijzonder de "eeuw der extremen" - de 20ste - heeft veel sporen achtergelaten. De Nederlandstalige gidsen Peter Bijl en Tom Bergrath houden zich al jaren intensief bezig met de Berlijnse geschiedenis. Ze hebben speciale routes en tours ontwikkeld, om u het fascinerende verleden van de stad te laten ontdekken.  


HISTORIE

Heeft u interesse in moderne, Europese historie? Dan kunt u niet om Berlijn heen! Als hoofdstad van achtereenvolgens het Duitse Keizerrijk, Nazi-Duitsland, de Duitse Democratische Republiek (DDR) en het herenigde Duitsland staat Berlijn als geen andere stad ter wereld symbool voor de bewogen historie van de twintigste eeuw.

WWII, KOUDE OORLOG en BERLIJNSE MUUR

Berlijn mag zich sinds de Val van de Muur dan hebben ontwikkeld tot een trendy, 21 e eeuwse

wereldstad, de sporen van het zo recente verleden, gebrandmerkt door twaalf jaar Nazi-Duitsland en

vier decennia Koude Oorlog, zijn met geen mogelijkheid uit te wissen. Ze zijn verweven in zowel het straatbeeld als het DNA van de stad. Tijdens deze tour van 'Berlijn op Maat' ervaart u, al wandelend, rijdend of fietsend door de stad, hoe zichtbaar deze historie in Berlijn nog altijd is.

 


FIETSTOUR of WANDELTOUR

Berlijn op Maat doet de meeste van zijn tours op de fiets of wandelend, in combinatie met gebruik van het openbare vervoer. Met de fiets kunnen we eenvoudig grotere afstanden afleggen; al wandelend kunnen we vaak wat uitvoerig stilstaan bij interessante locaties. U bepaalt het vervoersmiddel. Wij kunnen ook fietsen voor u reserveren bij één van onze vaste fietsverhuurpartners. In beide gevallen stippelen we routes uit die passen bij de individuele wensen en verwachtingen van uw gezelschap. 

BUSTOUR in BERLIJN

U komt met een groot gezelschap naar Berlijn? Dan heeft u wellicht een passend programma nodig. Wij hebben deze tour geschikt gemaakt voor zeer uiteenlopende doelgroepen, van studenten tot bestuurders en ondernemers. Een tour langs de Berlijnse "Sporen van het verleden" zit vol verrassingen, is leerzaam én onderhoudend. Deze tour is behalve geschikt als fiets- of wandeltour ook goed te doen met uw eigen bus. Indien nodig kunnen wij een touringcar voor u reserveren bij Berlin Mobil


TIPS VOOR BERLIJN-REIS

Wij bevelen aan om deze tour aan het begin van uw Berlijn-reis te plannen. Wij kunnen u in korte tijd al aardig wegwijs maken in de stad, waarvan u de rest van uw verblijf kunt profiteren. 
Behalve over de indrukwekkende historie van de stad vertellen de gidsen Peter en Tom ook graag over leuke buurtjes, mooie parken en interessante plekken in de stad. Tijdens of na afloop van de tour ontvang je nog veel tips en adviezen om je Berlijn-reis optimaal in te vullen.  

TOUR DOOR BERLIJN IN HET NEDERLANDS AANVRAGEN

Wilt u een verrassende tour door Berlijn vol fascinerende verhalen over een indrukwekkende stad - verteld door deskundige en gepassioneerde gidsen? Wij stippelen een geschikte route voor u uit met het vervoermiddel van uw keuze.  Vul dan het onderstaande contactformulier in en gids Tom óf gids Peter neemt persoonlijk contact met op om de tour vast te leggen.  


Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.