Berlijn is een stad vol energie en inspiratie. Wij organiseren workshops om dit gevoel te delen. Deze interactieve groepsbijeenkomsten draaien om Berlijn; we gebruiken de unieke (historische) dynamiek van deze stad als metafoor voor ontwikkelings-, verander en vernieuwingsprocessen.  Op die manier willen wij onze deelnemers helpen nieuwe ideeën uit deze bijzondere stad te halen - niet voor niets heeft ze al vele anderen inspiratie gegeven.

Leren van Berlijn

Het turbulente recente verleden heeft Berlijn en zijn inwoners uitgedaagd buiten de bestaande kaders te denken, om het leven in de stad een duurzame kwaliteit te geven. Organisaties en teams in opbouw kunnen hieruit belangrijke lessen trekken voor hun eigen ontwikkeling. Onze workshops zijn erop gericht deze lessen in een onderhoudende, licht verteerbare vorm te gieten - met de stad als middelpunt.


Best practices

Dit format leent zich voor zeer uiteenlopende onderwerpen. In het verleden hebben wij, in de vorm van een inspiratietour, al verschillende workshops georganiseerd. Enkele voorbeelden: 

  • Voor een organisatie die zich middenin een fusie bevond, zijn wij tijdens een fietstour van een dag eerst op zoek gegaan naar de identiteit van het oude Oost-Berlijn, daarna naar de identiteit van het oude West-Berlijn, en vervolgens de identiteit van het nieuwe, herenigde Berlijn. Om de terugkoppeling te maken met de eigen organisatie, lastten we onderweg enkele blokken in, waarin we op zoek gingen naar de relevante fusievragen bij de organisatie. Hoe kunnen twee bedrijfsculturen op een passende manier samensmelten? Geen passender locatie dan Berlijn om dit vraagstuk te onderzoeken.
  • Voor een groep leidinggevenden zijn we op zoek gegaan naar de mentale transformatie van de stad. Zwaartepunt hierbij lag op militair gebied: hoe heeft na de Tweede Wereldoorlog het proces van demilitarisering plaatsgevonden? En hoe vond dit zijn weerslag aan beide kanten van de Muur? En in het Duitsland van na die tijd? De uitkomsten vormden het startpunt van een meerdaags programma in het thema ´transformatie´.

 

DOEN!

Bent u op zoek naar bijzondere input voor de ontwikkeling van uw team of organisatie, neemt u dan contact met ons op.  Op basis van uw verwachtingen en wensen stellen wij een programma samen dat past bij de doelen van uw gezelschap. Wij gaan op zoek naar passende locaties en bieden ook noodzakelijke extra service om de workshop tot een leerrijke, onvergetelijke ervaring te maken. Onze workshops hebben geen vaste prijs, maar wij sturen u graag een offerte. Een workshop is ook bijzonder geschikt als onderdeel van een complete inspiratiereis.